torsdag den 7. november 2013

Ninna og de nemmeste boller

Kan man være glad for sin eks? Jeps. Havde idag besøg af en tidligere kollega, Ninna. Vi havde en superhyggelig "formiddag", fik byttet en masse "arbejdssnak", ferieminder, børnesnak, fritidssnak, og hvad der ellers lige skulle vendes. Det er længe siden, vi sidst mødtes, så det var et herligt gensyn med kaffe, te, marmelader, god ost og en nybagt bolle. Og julens første blomst. Tusind tak Ninna.


Købmandens rundstykker er ofte lidt kedelige, så igen var det Alletiders kogebog, der stod for skud.Fandt en superlet og hurtig opskrift. Jeg er ikke så meget for at stå og fedte i bolledejen, men denne var lige til at gå til og tilmed hurtig at bikse sammen. Og i tilgift ingen underlige ingredienser, som man først lige skulle have fat i. Her er den:



  • 50 g gær. Jeg har altid tørgær på lager, så jeg brugte et brev af slagsen.
  • 8 spsk vand
  • 3 dl mælk
  • 6 tsk sukker
  • 0,75 tsk salt
  • 0,5 dl olie
  • 800 g hvedemel 
evt 1 æg til pensling

Gær opløses i det lunkne vand. De øvrige ingredienser tilsættes, hold lidt af melet tilbage. Dejen æltes godt igennem. Tilsæt evt. mere mel. Dejen kan smages til med kardemomme eller vanilje.

Dejen trilles til en pølse, der skæres i passende stykker. De formes til kugler, stilles på en beklædt plade. Viskestykke over, hæver 10-20 minutter. 
Pensles med æg og bages 10-12 minutter ved 225 grader.


#boller

Ingen kommentarer:

Send en kommentar