lørdag den 19. oktober 2013

Trier.de

Sidder med et glas rødvin, hjembragt fra Traben-Trarbach ved Mosel, synes det er svært at lægge en god miniferie bag sig, kan da altid kigge lidt på billederne fra Trier, Mosel, de små byer og selvfølgelig alle vinmarkerne. Måske skulle man lave en minifotodagbog?

Trier er Tysklands ældste by, grundlagt år 16 f. kr. Masser af romersk arv og inspiration fra Frankrig. Måske mit rustne latin og franske kan komme mig lidt til gode. Porta Nigra er da vist noget med en port og farven sort. Et imponerende bygningsværk.


Vi bliver i den romerske afdeling. Byen har også et romersk bad, eller resterne af et, Keiserthermen. Vi kiggede på udefra, da der var restaurering, men imponerende bygningsværk.Herefter videre til amfiteatret, hvor gladiatorerne engang udkæmpede store kampe.


Udover det historiske så er Trier også vin,Federweisser og floden Mosel, der dovent flyder mod Koblenz og Rhinen. Der er rig lejlighed til at smage vinen, se markerne, snuse lidt af stemningen til sig.


Trier ligger i et Dreiländereck, og selvfølgelig var det oplagt at tage en sviptur til Luxembourg. Tilfældigvis var der marked.
Videre til Frankrig, hvor vi besøgte et lille Marché de la Pomme i en lille  bitte by et stykke oppe ad et bjerg. PS Pomme betyder æble, så vidt jeg husker.

Videre gik det tilbage til Tyskland igen. Og for ikke at forglemme det, så kørte vi retur via Schengen. (Kan I huske Schengenaftalen?) Vi havnede i Saarburg, som ligger ved floden Saar, og tilfældigvis var der også marked/byfest her. 
Fire forrygende dage i Trier, meget vin smagt, men der er lige så meget, der ikke er smagt, så vi bliver nok nødt til at gøre turen om en anden gang.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar