onsdag den 9. oktober 2013

Rosensalt

Nu  er saltet blevet fyldt på glas. Der er hæklet caps, skrevet mærkater, trukket en sløjfe igennem, og så er de klar til at glæde som enten værtinde/værtgave, eller som de her, der skal være en tillægsfødselsdagsgave til mine søskende og min datter.Rosensaltet er til disse glas blevet peppet op med sæbe. Jeg har taget et stykke håndsæbe, revet det på et ganske almindeligt køkkenrivejern, og herefter er der hældt lag skiftesvis af rosensalt og sæbepulver på glasset.Saltet er selvfølgelig ikke til madlavning, men til et eksklusivt og forfriskende fodbad.

Jeg har været på nettet for at tjekke, om rosensalt kan bruges i madlavning og fandt en hjemmeside, hvor man kan købe 125 g for 52,-. Du godeste jeg er rig, jeg har produceret ca 1,5 kg. Sikke en masse dejlige gaver, der er i hus.

Behøver jeg at tilføje, at saltet - også alle kryddersaltene, som jeg tidligere har fortalt om - selvfølgelig kommer på genbrugsglas. Der er så mange flotte, de skal bare lige vaskes. Et fif til at få de genstridige klistermærker af: Har fundet ud af at mærkerne lettere løsner sig, hvis man hælder meget varmt vand i glasset, istedet for at lægge dem i blød, eller sætte dem i opvaskemaskinen. Er de virkelig genstridige, lægges de i blød, tørrer ind, og derefter hældes der varmt vand i. Det fik mine til at gå af. Den sidste limrest fjernes med sprit.


Har du ikke en pæn håndskrift til mærkater, så skriv på pc, print ud og tegn op på klistermærker. Brug en lyskasse (det er der nok ikke mange, der ejer), eller sæt kopi og klistermærke op på et vindue, så kan du let se teksten igennem. Man kan sikkert også købe mærkater, der kan lægges i en kopimaskine/printer, og så printe direkte ud. Men det er en større investering. Min lille facon er lige til at gå til, uden store investeringer.#rosesalt #small gift

Ingen kommentarer:

Send en kommentar