tirsdag den 29. oktober 2013

Julekort

Skal julekortene være hjemmelavede, må man hellere begynde i god tid - hvis man da ikke er lige så heldig som jeg at have nogle på lager.

Fandt disse i en æske, de har efterhånden nogle år på bagen, men heldigvis går de ikke af mode. De er alle lavet af kraftig kardus, 30 x 15 cm, som er foldet på midten, så færdig mål er 15 x 15.


Med et par akvarelfarveblyanter og 9 kvadrater kan man komme langt, tror inspiration var kryds og bolle. 


En loppemarkedsbog med kirker inspirerede til lidt papirriv, limet ovenpå sort håndskrift, hvor de lukkede bogstaver er udfyldt med en guldtusch.


Ukurente hjerter er smukke, her er de klippet i kraftig karton, hvorefter jeg har viklet omkring formen med sytråd. Hav tålmodighed, det tager laaaaang tid. Sørg for ikke at vikle samme sted men drej formen flittigt undervejs. Hjertet er limet ovenpå et stykke håndlavet papir, de blå klatter er resterne af en kornblomst.


Igen de skæve hjerter med rødt sytråd omkring. Jeg har skåret passe partout huller i kortene, det giver en flot dybde i kortet. Rundt i kanten af passe partouten  har jeg skrevet en julesang "Højt fra træets...", merry christmas, glædelig jul og frohe Weihnachen. Men skriv bare løs:-)


Og nu man er igang, så kan man også lige strikke et julekort. Jeg fik ideen fra Eva Jessen, som jeg arbejdede sammen med, da jeg var højskolelærer. Træerne er strikket i groft gulvtæppegarn, tror jeg det var, og guldgarn. Træet er limet i en passe partout, igen med skrift omkring, som deko er der tegnet guldstjerner.  Jeg vover det ene øje og bringer opskrift på et strikket juletræ, håber ikke det gør noget Eva :-)

Evas juletræer
Træerne strikkes i ret på alle pinde.
Slå 23 m op, strik 1 p ret. Herefter strikkes de midterste 3 m sammen ( 1 løs af, 2 m sm, træk den løse m over). Dette gentages på hver anden pind (retsiden) Fortsæt således til alle m er "brugt". PS hver anden "rille" strikkes i guld.
God Jul
Eva JessenIngen kommentarer:

Send en kommentar