søndag den 22. september 2013

Superweekend i Thorminde

En superfed weekend ved havet sammen med gode venner, børnene og ikke mindst et mindre hundecirkus nærmer sig sin slutning.


Weekenden har budt på mange forunderlige oplevelser lige fra bukser, der sprak, elektriske tandbørster, der gik amok og kørte vildt, til blafrende markiser, der skulle tages ned i nattens mulm og mørke, samt en god gammeldags gang buksevand. Tak til dem, der ganske gratis leverede underholdningen.

Stranden ved Thorsminde med havneindsejlingen i baggrunden

Traditionen tro er vi en gruppe forældre, der siden vore børns børnehaveklassetid har holdt sammen. Vi mødes mindst en gang årligt - de senere år i september ved havet og i campingvognen. Børnene/drengene er nu efterhånden blevet til unge fyre på 19, de tropper op, så godt det nu lader sig gøre med alle deres andre planer, og søskende såvel ældre som yngre møder også op. Ja der er endda dukket en enkelt svigersøn op. Svigerdøtrene kommer sikkert også med efterhånden. (Og ja hvem ved, tiden går, så en skønne dag er der vel også børnebørn).


Tiden går lidt for hurtigt sådan en weekend, vi nyder vejret, der også traditionen tro har været herligt sensommeragtig i år, skønt kalenderen siger efterår.


Maden er et kapitel for sig, selvfølgelig masser af fisk - røget, marineret, grillet, stegt. Godt grillet kød, kartofler med lækre salater - grønne med feta:-) og pasta. Delikatesseoste fra Thise og skønne kager, hjemmelavet blommemarmelade. Jo der bliver smumset, så vi lige er ved at revne. Alle har medbragt noget.I år var der 4 forskellige slags kager, har desværre ikke et billede af Ritas kakaosnitte, måske kan jeg lokke hende til at bidrage med opskriften Den var god. Og så var der lige Triers kringle, den blev der snakket meget om, men tror I, vi fik den at se? Næ Næ den lå dejligt bekvemt hjemme i fryseren :-). Hov er da heller ikke selv for fin i kanten, havde kogt skøn æblegrød til en gammeldags æblekage med makroner og flødeskum. Det står stadig i køleskabet, vi var alt for mætte.
Louisa medbragte Muffins med blåbær og hvid og mørk chokolade, Sachertorte med Strohrom 80% og marzipan,

Sachertorte


Chokoladekage

Muffins
og en herlig chokoladekage med fuldfed chokoladeovertræk med peanuts.  Puha hvor står den på ingenting hele næste uge.

Jeg har købt en frikadellebog, og i den var der en opskrift på hjemmerørt remoulade, det var mit bidrag. Mine egne drenge er meget lidt for nye tiltag, de mener, at det intet har med remoulade at gøre, men her er opskriften:

Det kan da godt være, at det ikke har så meget med remoulade at gøre, men denne lille bundskraber var, hvad der var tilovers.

75 gr mayonnaise
1½ dl creme fraiche
1 spsk dijonsennep
50 gr cornichorner eller syltede agurker finthakket
1 spsk kapers, finthakket
1 lille bdt. persille, finthakket
salt og peber

Mayonnaise og creme fraiche røres sammen, tilsæt sennep og de hakkede ingredienser. Smag til med salt og peber. 
Vi fik den til nystegte rødspættefiletter og ditto fiskefrikadeller.

Motion skal der til, så imellem de herlige måltider indlægges der spadsereture til havet. Selvom vi er langt henne på året, er det stadig baretæervejr. Og alle nærstuderer naturen - både to og firbenede væsener.


Denne weekend var speciel, da det var ravvejr. De lokale ved selvfølgelig, hvornår det er ravtid, vi andre er bare heldige og er der på rette tid. Min høst denne weekend var en lille håndfuld.


Louisa og Jeppe fandt en hel del mere. Tror efterhånden, vi er ved at kunne se, om der er ravvejr eller ej. Det er vist noget med vinden, der drejer fra en retning til en anden, eller noget i den retning. Vi tror, vi ved, at når der er små sorte træstykker i bræmmer på stranden, så er der også rav. Det kan komme an på en prøve, vi holder øje med det. 

Kan I se den lille klump rav, der ligger og skinner midt i billedet. Billedet er ikke iscenesat, sådan lå det, da jeg fandt det. Har fundet ud af, at det er lettest at finde rav i modlys, da solen kan skinne igennem.

Slutsalut: Kære Rita og Bruno, Bente, Trier og Emil, Louisa, Jeppe, Thomas, Caspar, Tulle, Jensen, Diva og Diesel vi ses igen næste år. Tak for en herlig weekend. Håber I alle har lige så ondt i maven, som jeg - det skyldes ikke udelukkende al den gode mad, vinen, de enkelte snapse, men så sandelig også de mange gode grin. Sluttelig en særlig tak til Louisa, der har leveret billeder til denne blogdag, da min telefon enten lå det forkerte sted, eller også var den lige gået strømdød.#Thorsminde # Bernstein #amber #remoulade 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar