torsdag den 26. september 2013

DIY salt

Atter inspireret af et af de utallige madprogrammer på TV... og urterne i min have. Sommeren er forbi, og vi er godt på vej ind i efterårsmånederne. Kan man hælde sommeren på glas? Ja, jeg har ialletilfælde gjort et hæderligt forsøg og lavet mit eget salt. Ud og plukke.

Oregano

Salvie 

Citronmelisse

Hybenroser


Hen til købmanden og købe groft salt.


Frem med minihakkeren og i med urter og blade.


Og så blandes de hakkede urter og blade i saltet.
 Rør det godt sammen. Lad det stå nogle timer, så fugt/saft trækker ud i saltet.


Hæld saltet ud på en bradepande, foret med bagepapir. Sættes i ovnen og tørrer ved svag varme. Vend af og til, så det ikke klumper. Man kan også lade det lufttørre, men min tålmodighed og pladsen var ikke særlig stor.

Det færdige salt køler af og hældes på glas. Færdig og klar til brug.


Jeg tror ikke, at rosensaltet skal bruges til madlavning, måske snarere fodbadesalt. Ved faktisk ikke, om man bruger rosensalt til madlavning?

Ideen med at lave sit eget salt er en pludselig opstået ide. Til næste år vil jeg rykke ud af starthullerne meget før, og helt sikkert når urterne har deres højtid, og ikke nu hvor jeg har været nødt til at finde og udvælge de bedste blade. Nej saft og kraft midt på sæsonen er alfa og omega. Hybenrosen er her sidst i september også næsten afblomstret, så det har også været med hiv og sving, at de er blevet fundet og plukket.

#DIY salt, #roser, #salvie, #oregano, # citronmelisse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar