lørdag den 20. juli 2013

Genbrugsglas får nyt liv

Igen er det samlergenet, genbrugstanken og det kreative, der går op i en højere enhed. Hækling er det nye sort, også hjemme ved mig. Forskellen er bare, at jeg altid har hæklet, var det morfar eller var det bedstemor, der lærte mig håndværket? 

Et er sikkert, at tanken og ideen med at hækle om alt, hvad der er for hånden, ikke er en ny dille i min familie. Som barn fik jeg af min bedstemor diverse opbevaringsdimser, som hun havde hæklet til mig. Halvliters yoghurt bægre af plastik var hendes foretrukne objekt, til tandbørster og blyanter. To af de mere kuriøse indslag var en puddelhund til snapseflasken og en dukke med et kæmpeskørt, der kunne dække en rulle toiletpapir. Måske jeg skulle retroopdage bedstemors gode ideer?

Lige nu har jeg kastet mig over genbrugsglas med skruelåg. De får hæklede betræk, nogle med pynt, andre bare med en sløjfe. En genial ide til at få brugt nogle af sine rester. Desuden er det en god idé at genbruge al den emballage, vi slæber hjem for blot at kæmpe med at komme af med det igen. Forøvrigt så er mange af glassene ret flotte, når først man får de pokkers etiketter kradset af. 

Jeg eksperimenterer med forskellige afslutningskanter. Den foretrukne er forskellige variationer af muslingekanter i den nordiske enkle stil.Og sådan gør man:

Start med en magic ring. 

 1. Hækl 12 fm. 
 2. På næste omgang hækler man 1 fm og 2 fm i næste m. 
 3. Hækl 2 fm i de to næste masker, og i den 3. hækler du 2 fm.
 4. Hækl 3 fm, og i den næste hækler du 2 fm.
 5. Hækl 4 fm, og i den næste hækler du 2 fm.
 6. Hækl 5 fm, og i den næste hækler du 2 fm.
 7. Hækl 6 fm, og i den næste hækler du 2 fm.
 8. Fortsæt med udtagninger indtil du har en cirkel, der svarer til lågets diameter.
 9. Nu skal du hækle lige op, altså ikke tage ud. For at få en skarp vendekant skal du kun hækle ind i den bageste lænke på denne omgang.
 10. Herefter fortsætter du rundt, indtil din lågkant har den ønskede højde.
 11. Lav en afslutningskant med muslinger, picot, musetakker, lad den gå lige over, eller find på noget helt andet. God fornøjelse.
Når enderne er stoppet ind, kan du dekorere dit lidcover. Hækl pynt, sæt sløjfer i. Eller lad den stå helt neutral. Jeg har prøvet mig frem med lidt forskelligt, og er nok kommet frem til at small is less, ergo er mine typisk skandinavisk stil -  ret bare, enkle men alligevel cool.
Jordbærret har jeg fundet på youtube. Jeg har hæklet nogle stykker og derefter komponeret min egen model. Hvis I går ind på denne hjemmeside http://www.crochetgeek.com/ kan man finde en skrevet vejledning, den er godtnok på engelsk, men sammen med videoen er den lige til at gå til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar