søndag den 16. juni 2013

Oldemorfirkanter, granny squares, Häkeln im Quadrat

Ja men svigermor; hvorfor går du rundt med grydelapper på tøjet? Egentligt et godt spørgsmål – og her er svaret Jeppe:

En surftour forrige sommer rundt på internettet (Pinterest, youtube samt en masse spændende blogs fordelt jævnt over hele verden), et kig i min kurv med alle bomuldsgarnerne og så var det ellers bare i gang med hæklenålen. 
De flotte farver inspirerede til cirkler og firkanter – et tæppe havde jeg ikke lyst til at lave, og grydelapper…næ nej…hæklede grydelapper er efter min mening kun til pynt. Man brænder nemlig nallerne noget så grusomt. Men hvad skulle der så lige blive af alle de interessante forsøg? Flotte så de ud, sjove var de at lave.

Lapperne holdt siesta ---temmelig længe. Lige indtil jeg ved et tilfælde faldt over et stykke stof, der matchede lapperne. Og selvfølgelig; her var ideen; en sommerkjole med alle lapperne som en folklorebort hele vejen rundt.
Hvordan lapperne er hæklet, kan jeg ikke huske præcist, så hvis de skal rekonstrueres, må det blive pr. foto. Værsågod, bare gå igang.

Hvis man søger på Granny Squares eller Häkeln im Quadrat på Youtube, kan man finde instruktioner,der er lige til at gå til, også selvom man ikke forstår sproget. Billederne taler ofte for sig selv.
Snoren i løbegangen er strikket. Jeg havde håndstrik som linjefag på håndarbejdsseminariet, og her lærte jeg at lave en håndstrikket snor/hestetømme. Det er nemt, og snoren bliver meget flot. Jeg havde 6 masker på pinden til min snor. Har fundet denne instruktionsvideo, se her hvordan du gør. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar