søndag den 28. april 2013

Dagen før dagen

I torsdags tog jeg livet af lockout.dot.com og luftede samtidig ideen om at starte en blog. Bordet fanger, et ord er et ord. Her er den så, det har kostet om ikke blod, sved og tårer, men så en god portion tid og tålmodighed at få den igang - det er nu ikke så ligetil med alle de valgmuligheder.
Dagen i dag er en underlig dag, lidt som dagen før første skoledag efter ferien. Glæden over at skulle på arbejde igen efter en lockout, men så sandelig også en underlig mavefornemmelse - hvordan vil fremtiden komme til at forme sig?
Tasken er pakket, den skraprøde pullover vasket og lagt frem. Jeg går normalt ellers ikke i rødt, det er ikke lige min farve - bilder jeg mig ind - men første dag på job skal knagme markeres - og så må I lægge i det hvad I vil, for den er meget hidsigrød. Hvis Klump så den, ville den hoppe direkte ud af fennen i et hop.
Normalt ville jeg bruge min søndag på en grundig forberedelse af mandagens undervisning - det har jeg ikke gjort i dag. Bøgerne er plumpet i tasken, vender langsomt tilbage til skoledagene.
En eftermiddag er så pludselig foræret til ... ja det blev til mandelkager. I julegave fik jeg en luksusminigavekurv med nogle herlige småkager. Vidste kun, at de hed mandel biscotti med et strejf  af lavendel. Hvor kunne man få opskriften? Faldt tilfældigvis over en superbillig kogebog - en flad tier- og stor var glæden og overraskelsen, for her var mine mandelkager fra Provence. Her er opskriften:

Mine mandelkager
Mandelkager
250 g mel
100 g sukker
½ tsk bagepulver
1 knivspids salt
2 store æg
1 æggeblomme
150 g mandler med skal
1 æggehvide til pensling

Det hele blandes, brug fingrene. Mandler kommes i til sidst. Del dejen i 4 portioner, formes til lange, flade brød. Lægges på bageplade. Pensles med æggehvide. Bages v. 180 grader i 15-20 min. Tag brødene ud, og snit dem på skrå i 2 cm brede stykker. Læg brødene tilbage på pladen og bag videre ca. 5 min.

Efter min mening kunne de sagtens smage af mere, så næste gang skal der eksperimenteres med en eller anden form for smag. Mon man kan købe lavendelessens?
God fornøjelse.

4 kommentarer:

 1. Velkommen på Blogger. Jeg glæder mig meget til at se, hvad du går og sysler med. Jeg regner da helt sikkert med, at kunne "snuppe" et par ideer....

  SvarSlet
 2. Du skal være hjertelig velkommen. Vil forsøge at lægge ind dagligt. Der er rigeligt at tage af:-)

  SvarSlet
 3. Man kan ikke komme ind på de andre ting du har..... linket virker vist ikke. Man kan se på din blogarkiv at du har 1 indlæg, var ellers nysgerrig efter at se de andre....

  KH
  Ann Theresa

  SvarSlet
 4. Hø hø
  Det er netop problemet. Der er ikke puttet noget i endnu. Og jeg kan ikke finde ud af at lave link. Jeg arbejder på sagen. Har rodet hele eftermiddagen.

  SvarSlet