Fik lyst til at bage knækbrød forleden – nu skal der jo igen tænkes på madpakke. Der er mange, der er interesseret i opskriften, så her er den:
De sunde og nemme knækbrød
1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkærner
3½ dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
2½ tsk. salt
- jeg bruger knap 1 tsk.
2 dl vand
1 dl rapsolie
Rør alle de tørre ingredienser sammen. Tilsæt vand og
olie og ælt det hele sammen til en jævn dej, der deles i to lige store
portioner. Rul hver portion ud til et kvadrat imellem to stykker bagepapir og
læg dejpladerne på en bageplade. Skær hver portion ud i 16 firkanter og bag
knækbrødene i 15-20 min. ved 200°.
Hvis du er lidt, tja hvad skal vi kalde det, knap så firkantet
og regelret, så skærer du selvfølgelig ukurante knækbrød. Jeg skærer dem ud, inden de bages. Det synes
jeg er lettest.
Fik disse knækbrød hos Bente og Trier en herlig
sommeraften for et par år siden. Her var de skåret ud i meget små bidder, der
lige passede til en mundfuld. Vi fik dem som appetitvækker inden maden,
serveret med en avokadocreme. Tror
næsten vi fik os spist mæt i knækbrøddene.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar