torsdag den 25. juni 2015

Sauce til Currywurst

Ingen tur til det germanske rige uden Currywurst. Vel hjemme må jeg bare afprøve, om det er muligt at fremstille den delikate sauce selv, eller er jeg nødt til at købe Helas på flaske? I Hamburg er der en tro kopi af en bayersk Biergarten Hofbräu HB München (Am Speersort). Således serverer de deres Currywurst - selvfølgelig mit Pommes:


Min kollega, Helle, er så heldig at have et tysk valghold, hvor de her kort før ferien gik i køkkenet og lavede Currywurst mit Sauce. Opskriften er fra Chefkoch.de, hvor jeg ofte finder tyske og østriske opskrifter. Til mine danske læsere kommer her en oversættelse: 


Currysauce zu Currywurst
(ca 500 ml færdig sauce)
Du skal bruge:

  • 500 ml cola
  • 6 spsk æblemos
  • 2 spsk carrypulver, stærk
  • 1 tsk tabascosauce
  • 2 spsk worchestersauce
  • 2 tsk citronsaft
  • 400 ml tomatketchup
  • et drys salt

Kog colaen ind til 100 ml. de øvrige ingredienser tilsættes. Smag til med salt og lad det få et opkog. Saucen er færdig.


God appetit.

#Sauce Currywurst