fredag den 27. september 2013

Koge grød og marmelade i stegeso

Jeg har tiltusket mig en ny teknik. Efterhånden er der kun mad og boligprogrammer på tv - og ikke bare på de danske kanaler, men faktisk også de udenlandske. Faldt over et engelsk et af slagsen, og her lærte jeg noget smart.

Når man koger grød og marmelade, skal man altid være på stikkerne og passe på, at det ikke brænder på, og særligt når sukkeret er tilsat, skal man være ekstra på vagt.

Men nu til tipset: Hvis du koger din  marmelade/grød i en glasstegeso i ovnen, undgår du, at det svides, eller at ræven dypper sin hale i grøden, som min mor ville have sagt.

Tænd ovnen på 150 grader Hæld minimum vand ved frugten og sæt glassoen ind.


Steg indtil frugten er mør, tilsæt sukker efter smag og behag. Rør af og til.



Du behøver ikke at holde vagt ved ovnen, det passer næsten sig selv, og brænder ikke på, heller ikke når sukkeret er tilsat.

Sådan ser glasskålen ud i bunden, når grøden er færdig. Ind under den varme hane, og den er helt ren.


#marmelade #grød #cook in oven