mandag den 25. november 2013

Æblegelé


Nedfaldsæblerne er ved at rådne væk. De har fået stød, og nu begynder de brune pletter at brede sig. Vindruerne blev kogt til gelé, det kan man da også gøre med æblerne. Ud på nettet og finde en opskrift. Fandt denne, og den ser ud til at være rimelig let at gå til.

Æblerne skal allerførst koges møre i ca. 30 min. De blev skåret i tern med skræl og kernehus, og så ellers bare i en gryde og koge.



Mosen hænges til afdrypning i en pose, eller som jeg gjorde, i en si, der er foret med et stykke gammelt lagen. Saften drypper langsomt fra, så det må gerne hænge natten over. Lad være med at mose massen, for så bliver geléen uklar.


Saften er nu klar til at blive kogt til gele. Hæld den i en gryde og anvend 1 kg sukker pr liter saft.


Lad det koge i ca 10 min, skum urenhederne fra. Smag evt.  til med vanilje.



Saften er nu klar til at komme på glas. Og nej det er ikke en fejl, der skal ikke melatin i, underligt nok stivner det fint uden. Uden at skulle gøre mig klog på, hvad det er der sker, tror jeg det er en eller anden kemisk forbindelse, der gør, at det alligevel stivner. 

Geleen har en flot farve, når den står med sollys på. 



#applejelly #Apfelgelee