Så blev der taget hul på min nye Flohmarkt bagebog "Backen - Die besten Rezepte von damals und heute".
Jeg har kastet mig over en bolleopskrift, og her er den frit oversat:
Jeg har kastet mig over en bolleopskrift, og her er den frit oversat:
Du skal bruge:
100 g smør
225 g mel
½ tsk salt
1 pk. tørgær
3 spsk mælk
2 æg (pisket sammen)
50 g soltørrede tomater i olie, godt afdryppede og derefter finthakket
mælk til pensling
- Østrigerne er grundige folk, så ifølge opskriften, så starter man altså med at smøre sine bageplader.
- Mel og salt sies i en stor skål, blandes med tørgær. Smør, mælk og æg tilsættes og det hele æltes til en fast dej.
- Dejen æltes godt igennem på et meldrysset bord til den er fin og glat - ca 5 min.
- Læg dejen i en skål, der er smurt med smør. Dækkes til og stilles lunt i 1-1½ time. Dejen fordobler sig. Ælt igen i nogle minutter.
- Ælt de soltørrede tomater ind i dejen. Da de er oliefyldte, kan det være nødvendigt at tilsætte mere mel.
- Del dejen i 8 stykker, der formes til kugler og lægges på bagepladen. Dækkes med et klæde og efterhæver endnu ½ time. De fordobler størrelsen.
- Pensl Brötchen med mælk, og bag dem ved 230 grader i 10-15 minutter. Ovnen er forvarmet.
- Lad Brötchen afkøle lidt før servering.
De smager bare godt. Her er de serveret på mit loppemarkedsfad - et typisk Gmunderkeramik. Håndlavet. Et tip: jeg var doven, så tomaterne blev hakket i minihaker, det gør jeg ikke næste gang, da stykkerne blev for små. Jeg kan godt lide, at man kan se, hvad det er man spiser. Så håndhak kære bager.
# Tomaten/Butter Brötchen #Boller med soltørrede tomater #Scones wit sundried tomatoes
Vi andre er nu glade for de finthakkede stykker.... Det er jo ikke bagud tomater du har lavet :-)
SvarSlet