Ingefærsmåkager på programmet. Smager godt, er hurtige og lette at lave. Igen fra loppemarkedsbagebogen.
- 125 g smør
- 350 g mel
- 3½ tsk bagepulver
- 1 knivsspids salt
- 200 g fint sukker
- 1 spsk
- malet ingefær
- 1 tsk natron
- 75 g lys sukkerroesirup
- 1 æg, pisket
- 1 tsk revet appelsinskal
og sådan gør du:
- Start med at smøre dine bageplader.
- Mel, bagepulver, salt, sukker, ingefær og natron hældes i en stor skål.
- Smør og sirup varmes i en gryde ved svag varme, indtil smørret er smeltet.
- Lad smørblandingen afkøle og hæld den derefter i de øvrige ingredienser.
- Æg og appelsinskal blandes i, og alt blandes godt sammen til en dej.
- Del og form dejen til 30 kugler.
- Stil kuglerne på en bageplade - god afstand - tryk dem flade.
- Bag kagerne ved 160 grader i en forvarmet ovn. Bagetid 15-20 minutter. De er ret bløde, når de kommer ud, men bliver stive, når de er afkølede.
Næste gang skal dejen deles i mindre stykker, de er nogle ordentlige moppedrenge - men på den anden side kan man jo bare nøjes med en enkelt.
Kagerne er ret krydrede, men smager himmelsk.
#Ingverplätzchen #igefærsmåkager # ginger cookies
Ingen kommentarer:
Send en kommentar