mandag den 19. januar 2015

Foldede bøger

Ny dille på matriklen er de foldede bøger. Jeg har altid været vild med at arbejde med pap og papir. Der er så mange muligheder for at udfolde sig, og om det er flet, origami, papirklip, æsker eller bare et stykke smukt papir, så er jeg vild i varmen. Lige nu tror jeg det vilde er, at kaste sig over udtjente bøger og derefter folde dem smukt. Hvad kan man bruge dem til? Ja de er vel bare...smukke at se på. Ideen har jeg fået fra internettet, hvor andre viser og deler deres folderier. Jeg har lavet nogle stykker, ikke særligt avancerede, men det kommer. Og allerede har jeg lært af mine fejl. Denne bog - eller informationshæfte er det vel nærmere - er et af de første forsøg.


Som udgangspunkt starter man på de midterste sider og arbejder sig frem mod start og bagud mod den sidste side. Vær opmærksom på, om der er symmetri i foldningerne (Dvs. samme antal foldninger på hver side af bogens midte. Har man først forregnet sig, er der ingen vej tilbage. ØV du kan nok læse, at jeg lavede den brøler. I skal ikke snydes for resultatet, det kommer, når der bliver taget et billede).


Denne foldning foldes fra bogens nederste hjørne og op. Fold hjørnet mod bogens ryg. Nederste kant på siden skal lægge sig tæt op ad ryggen. Lav en skarp fold. 


Herefter foldes der yderligere en gang mod bogens ryg. Stryg folden helt skarp enten med neglen eller, hvis du er så heldig at eje et falseben, bruges det.


Bladr videre og fold næste side.


Og sådan fortsættes hele bogen/hæftet igennem.


Det var som sagt et kedeligt hæfte, så jeg har pyntet på resultatet ved at klistre et nyt omslag på.  Det er en gammel sort/ hvid reklamer for In Wear, der var så tilpas stor, at der blev til både forsiden og det indre omslag, eller hvad det nu kaldes i bogbinderterminologi.


Resultatet kan nydes både stående og liggende.

#book folding #Bücher falten #folde bøger

Ingen kommentarer:

Send en kommentar