mandag den 9. december 2013

Advent, Advent, ein Lichtlein brennt

Tysklæreren sværmer for alt, hvad vore naboer mod syd kan præstere i forhold til jul. Stemning, markederne, den skønne pynt, deres juleunderholdning på tv, musikken, maden, åh jeg elsker det. Og selvfølgelig er det derfor, at jeg har valgt starten på det lille vers som min overskrift. 
Jeg er mest til det minimalistiske, synes selvfølgelig, at en adventskrans bundet af gran er flot, men I guder hvor den bliver kedelig efterhånden, som der Adventszeit skrider frem. 
Derfor har jeg i år valgt lidt alternative udgaver.


Mine gamle sølvlysestager blev hevet frem og pudset. De er små og fine, og lysene er såmænd bare juletræslys - ja større er de altså ikke.


Min datter gad ikke have sin Georg Jensen lysestage med glasskål, så den måtte mor gerne få. Tak for det. Sølv og guldkugler og en flok japanske lygter fra haven blev hurtig til en adventsdekoration. Hvor svært kan det lige være.


I køkkenet blev et par planter hurtigt plantet om i et par irgønne keramikkrukker. Et loppemarkedsfund i zink - 1-2-3-4 blev stukket ned i potten, og de fine keramik hjerter og stjerner fra et julemarked i Tyskland blev stukket i jorden. Planten med de skønne røde bær er gaven fra Nina, den holder endnu.
Og nu får I så hele verset: 


Advent, Advent,

ein Lichtlein brennt.
Erst eins, dann zwei,
dann drei, dann vier,
dann steht das Christkind vor der Tür.

Resten af historien er så lige, at i næste weekend drager jeg til Hamburg - er jo nødt til at tjekke om julemarkederne, der i år er kåret til at være de næstbedste i hele Tyskland også holder, hvad de lover. Glæder mig vanvittigt.

#Advent

Ingen kommentarer:

Send en kommentar